Početna > Rolling News Report
Član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić se sastao sa ambasadoricom Chen Bo
2018/09/03

30.avgusta, član Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda Mladen Ivanić se sastao sa ambasadoricom Chen Bo.

Chen Bo je upoznala Ivanića sa stanjem kineske ekonomije u prvoj polovini ove godine i rezultatima i naprecima Inicijative “Pojas i put” u proteklih 5 godina otkako je nastala.

Ivanić je izrazio zadovoljstvo da svjedoči stabilnom i zdravom razvoju kineske ekonomije, kao i plodnim rezultatima saradnje u okviru “Pojasa i puta”. Konstatovao je da je Inicijativa “Pojas i put” donijela razvojne prilike svim učesnicima, a saradnja 16+1, koju bi trebalo neprekidno unapređivati, dio je te Inicijative. BiH će aktivnije učestvovati u toj saradnji, te promicati razvoj bilateralnih odnosa.

Chen Bo je izrazila zahvalnost Ivaniću na dosljednim naporima koje ulaže u promovisanje razvoja odnosa Kine i BiH. Upoznala je sagovornika sa najnovijim napretkom saradnje dvije zemlje u različitim oblastima, kao što su trgovina, turizam, saobraćaj, energetika i mala i srednja preduzeća. Konstatovala je da se odnosi između Kine i BiH duboko razvijaju pomoću Inicijative “Pojas i put” i saradnje 16+1, i da su postigli opipljive rezultate u svim poljima.

Ivanić je upoznao Chen Bo sa aktuelnom situacijom u BiH.

Suggest to a friend:   
Print

Ambasada Narodne Republike Kine Sva prava zadržana

http://ba.china-embassy.org/ba/