Početna > Rolling News Report
Kina i BiH zvanično započele saradnju u oblasti civilnog zrakoplovstva
2018/08/29

27. avgusta, delegacija Uprave za civilno zrakoplovstvo Kine, na čelu sa zamjenikom direktora Uprave Wang Zhiqingom posjetila je BiH i održala radni sastanak sa ministrom komunikacija i prometa BiH Ismirom Juskom. Dvije strane su razmijenile mišljenja o pokretanju pregovora o Sporazumu o zračnim uslugama između dvije vlade, uspostavljanju zračnih odnosa i razvijanju tehničke saradnje. Potpisan je Zapisnik sa sastanka.

Dvije strane su saglasne da ojačaju saradnju u oblasti civilnog zrakoplovstva u okviru saradnje Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope. Prije zvaničnog potpisivanja Sporazuma o zračnim uslugama između dvije vlade, avioprijevoznici dvije strane će povoljno razmotriti uvođenje vanrednih letova. Potpisivanje Zapisnika sa sastanka je osiguralo preduslove za dalje jačanje zračne povezanosti Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope.

Ambasadorica Chen Bo je prisustvovala sastanku. Konstatovala je da je ova posjeta u cilju primjene konsenzusa o razvijanju saradnje u civilnom prijevozu i označava zvanični početak saradnje dvije zemlje u civilnom zrakoplovstvu. Izrazila je uvjerenje da će jačanje saradnje u oblasti prometa i prijevoza doprinijeti razvoju ukupnih odnosa dvije zemlje.

Suggest to a friend:   
Print

Ambasada Narodne Republike Kine Sva prava zadržana

http://ba.china-embassy.org/ba/